粵曲交流網

學以致用。 []

小妹預訂一隻龍火燒鴨.

Annie 發表於 2014-10-18 00:49
; U+ ~3 j( A3 L* K2 M小妹預訂一隻龍火燒鴨.
- o4 V6 _: H2 v7 B" J9 M
) L2 A5 \0 T/ E: U" X
金皇姐的龍火燒鴨名不虛傳, Annie 曲友果然識貨,老幼無欺,百年老店,而且不二價。哈 哈 哈,這幾個字,而家都怕好小人用架啦。有冇聽過? (人人得而食之)可也

今天小弟又想向金燕子皇姐改定一隻 (龍火燒鵝)至啱,應該更好食,亦啱晒數。 因為眾人皆宜食之者也

黃德輔 發表於 2014-10-18 16:00 . Z, F5 i  j( m$ V1 I6 j
金皇姐的龍火燒鴨名不虛傳, Annie 曲友果然識貨,老幼無欺,百年老店,而且不二價。哈 哈 哈,這幾個字 ...
9 |9 H9 q5 j" e$ C& _, T+ B
百年老店,而且不二價. 保濟丸.

Annie 發表於 2014-10-24 23:23 9 a) a' B# t( i, y2 S4 }4 [
百年老店,而且不二價. 保濟丸.

) ?# m) m& |: k7 M+ W9 |" W
8 T3 m0 Q. e" zAnnie曲友,猜得對,還有童叟無欺。就欠奉。

黃德輔 發表於 2014-10-24 23:59 " e/ w6 D; @9 I% M9 P+ M
Annie曲友,猜得對,還有童叟無欺。就欠奉。

: |8 Q2 n4 T7 \正是.

金燕子 發表於 2014-10-16 00:05 " o9 x9 W; s* f: H% n* N
皇兄呀,上吓网啦,大家倾下計,心情会好d嘅,等皇姐叫龙兒整隻燒鴨比大家食啦,  ...
1 B! O  K' U6 g* |3 T5 P! D
皇姐呀!衷心感謝  皇姐關懷!有燒鴨喫,快樂指數隨即升番,平衡了近排抑鬱情緒不少。再謝過  皇姐!

黃德輔 發表於 2014-10-18 17:32 5 u0 T  [' S3 h5 `3 ~8 b
今天小弟又想向金燕子皇姐改定一隻 (龍火燒鵝)至啱,應該更好食,亦啱晒數。 因為眾人皆宜食之者也 ...
/ g. Y% B% ^' p8 _7 F+ N
皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔都有得唱:「邊個話我傻,要請我食燒鵝!」% K$ A. q9 ^% V1 E; c! {1 w

楊超然 發表於 2014-10-27 01:22
5 Y; w, A5 J- j皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔 ...
6 ]$ i5 z. e; f2 @4 Y  H7 E9 O
今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀,瞓左好奈啦,起身小解決囉

楊超然 發表於 2014-10-27 01:22 ; n+ A4 B' D0 T+ {0 W7 V- b
皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔 ...
  f5 m, [$ Q; m7 Y8 H
皇兄呀,duck duck duck, 無問题,等我叫龙兒燒多隻,私人醒嘅,$ Y1 l( y2 i' T' H1 O0 u: T0 k

黃德輔 發表於 2014-10-27 10:41
% s/ c7 }  _/ ]% {! _& N今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀, ...

; A6 N7 t- ?* _/ U3 o- T$ m1 ^無問题,唔系做無号数,醒番果时重有果美艳靓卿姐同小花,
7 W) g/ A: y8 D9 Q3 L0 R( f

黃德輔 發表於 2014-10-27 10:41 7 u% k6 b; q9 D" _4 C1 N
今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀, ...

! n: H  Z7 Q# v$ Y3 o黃兄說得對!做人有時傻傻下都係好既!最好係唔對路時就霎霎下,岩岩好時又正常番,咁就好喇!

金燕子 發表於 2014-10-28 00:21
. a7 w4 o0 a2 R! W$ O7 z# D! c皇兄呀,duck duck duck, 無問题,等我叫龙兒燒多隻,私人醒嘅,

9 g; \  d/ S" e9 d9 b4 }* c8 vHa! Ha! 謝  皇姐!

楊超然 發表於 2014-10-31 22:09
; P- m; _/ M+ @2 }: i+ b黃兄說得對!做人有時傻傻下都係好既!最好係唔對路時就霎霎下,岩岩好時又正常番,咁就好喇! ...

. \9 h- F+ t& J, i$ W星期六在會期,方文正唱蝶影紅梨記,去趙汝州,對住個姑娘都唔知佢想點,只有自然自語:係呀  !我而家真係有D儍儍地呀 !真係呀;我都係儍儍地嘅黃德輔呀

黃德輔 發表於 2014-11-1 00:19
& m' l" [6 A5 g' i8 g星期六在會期,方文正唱蝶影紅梨記,去趙汝州,對住個姑娘都唔知佢想點,只有自然自語:係呀  !我而家真 ...

: g$ [. [/ T9 |5 X; |5 f9 n+ m黃兄呀!咁約埋阿趙汝州,三傻流浪上廣州,你話好帽?& r% O$ W! j0 B+ R

楊超然 發表於 2014-11-2 23:24 & h* S0 L' U* s, Q  x, r
黃兄呀!咁約埋阿趙汝州,三傻流浪上廣州,你話好帽?

% N7 S7 V2 l( _/ z! i9 `4 D8 x6 e楊兄好上頭呀,尋晚飲左拔爛地加D乜乜多紅洒,加埋叫你數數D街燈嘅金皇姐,咁唔係就就就三㣭! 楊兄好煮意呀,經典三儍而家冇得睇,唯有伺基坐,自己睇係囉。

黃德輔 發表於 2014-11-3 00:18 % [$ ~2 W  ]+ x* E. |
楊兄好上頭呀,尋晚飲左拔爛地加D乜乜多紅洒,加埋叫你數數D街燈嘅金皇姐,咁唔係就就就三㣭! 楊兄好煮意 ...

, i7 r1 M8 }9 u! Q% E黃兄你好!% L" s* q# o8 R# x
請恕愚弟久久未能回覆。抱歉!抱歉!7 M$ s% m( o4 [8 J3 X
愚弟呢排做左本地帶街,為因四方友好,咁橋輪流前來香港辦公、渡假。一時間不知帶他們去邊庶行街,真係拗曬頭!
9 X: V; ~" o5 f- [好在香港依家多左幾個新景點:金鐘、銅鑼灣和旺角,係新成立之文化村落。真係咁大個人,從未試過企係天橋頂,大馬路中心呢D咁既角度泥睇香港。奇哉!奇哉!
. a! c! J# R$ q! m) ~4 k下星期又有泰國團要帶,但係睇怕呢D文化村落,都唔知捱唔捱得過矣!
/ ^, B# _& _, z4 Z5 f$ }; n5 I+ u/ u

楊超然 發表於 2014-11-16 21:38
, ]2 o, M  c( q+ M2 `3 b" @黃兄你好!
( t" s1 |& v5 a4 r; ~; t& Q7 i6 g* i請恕愚弟久久未能回覆。抱歉!抱歉!9 v. G0 s  l1 V, M% C% E
愚弟呢排做左本地帶街,為因四方友好,咁橋輪流前來香港 ...
6 o9 |+ d' \! W5 r0 C4 z- d
% B3 @% C3 p0 ?2 O5 o* m" Z
楊兄呀 !世事如棋局局新,如果兩個月前,任你估壹萬玖仟柒次,至多唔係壹兩幢友。㸃知 傻傻更更咁,傻嚇傻嚇咁,唔知邊度咁多傻佬呢 !可能就嚟有一日D傻佬突然走清光,但係又話唔定,野草燒不儘,三傻又嚟過,哈哈哈,輸完又嚟睹過 ! 澳門旅行團帶街好好揾呀

黃德輔 發表於 2014-11-16 23:36
5 S" g0 l. X1 d1 B楊兄呀 !世事如棋局局新,如果兩個月前,任你估壹萬玖仟柒次,至多唔係壹兩幢友。㸃知 傻傻更更 ...
" M7 D; j: G0 ^3 Z: O0 t, L
黃兄呀:既然咁多傻佬,快快搵番  皇姐泛雷,吩咐龍兒,大規模咁泥製作燒鵝。但凡傻既,都請佢地吃燒鵝。咁天下就太平D,人又開心D,唔駛日日焗住要睇要聽果班疑似人形之物體,在口嗡嗡,最慘係聽完左佢哋講,都唔敢明白住,皆因愚弟唔係佢哋肚裡面條蟲!