粵曲交流網

學以致用。 []

小妹預訂一隻龍火燒鴨.

Annie 發表於 2014-10-18 00:49
8 D6 L$ R7 T6 G  V/ M% J! V小妹預訂一隻龍火燒鴨.

6 p0 d; c8 n. q
5 I) Q+ o& z/ _# U) }+ j) |: u金皇姐的龍火燒鴨名不虛傳, Annie 曲友果然識貨,老幼無欺,百年老店,而且不二價。哈 哈 哈,這幾個字,而家都怕好小人用架啦。有冇聽過? (人人得而食之)可也

今天小弟又想向金燕子皇姐改定一隻 (龍火燒鵝)至啱,應該更好食,亦啱晒數。 因為眾人皆宜食之者也

黃德輔 發表於 2014-10-18 16:00
9 Z5 H; }! W8 \2 I4 m1 X金皇姐的龍火燒鴨名不虛傳, Annie 曲友果然識貨,老幼無欺,百年老店,而且不二價。哈 哈 哈,這幾個字 ...
9 [1 r5 M; B, c$ y3 ^
百年老店,而且不二價. 保濟丸.

Annie 發表於 2014-10-24 23:23 , q7 R% g. m0 F/ \
百年老店,而且不二價. 保濟丸.

8 L( L! y. c0 V  v+ Y$ c- t- T! |3 F, u/ y, `1 s2 p4 m
Annie曲友,猜得對,還有童叟無欺。就欠奉。

黃德輔 發表於 2014-10-24 23:59
7 C: R3 j% G. D1 e! nAnnie曲友,猜得對,還有童叟無欺。就欠奉。
( @: I0 E! A0 |4 H9 @7 `& p
正是.

金燕子 發表於 2014-10-16 00:05
% X3 m. m" c) m  ]7 H皇兄呀,上吓网啦,大家倾下計,心情会好d嘅,等皇姐叫龙兒整隻燒鴨比大家食啦,  ...

: r& V; U4 Q* V9 ]1 T& l皇姐呀!衷心感謝  皇姐關懷!有燒鴨喫,快樂指數隨即升番,平衡了近排抑鬱情緒不少。再謝過  皇姐!

黃德輔 發表於 2014-10-18 17:32
+ @8 U& p; W/ W/ n$ n9 e+ X0 b今天小弟又想向金燕子皇姐改定一隻 (龍火燒鵝)至啱,應該更好食,亦啱晒數。 因為眾人皆宜食之者也 ...

6 a7 K5 t3 j) B- q* }: i皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔都有得唱:「邊個話我傻,要請我食燒鵝!」4 u! t# g* n! v4 R+ b1 E

楊超然 發表於 2014-10-27 01:22 9 F3 X3 |! P$ k
皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔 ...
) a' ?: i. Z4 W" `: [) {
今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀,瞓左好奈啦,起身小解決囉

楊超然 發表於 2014-10-27 01:22 9 q4 K$ l! E! P9 b8 K9 T
皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔 ...
' j5 _6 b( o+ O  m  l/ Z
皇兄呀,duck duck duck, 無問题,等我叫龙兒燒多隻,私人醒嘅," O; I7 z3 y. H( w& B2 c3 h

黃德輔 發表於 2014-10-27 10:41 ! o1 x3 U% C: k
今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀, ...
$ U2 {5 I. \. u+ K! b, T1 P
無問题,唔系做無号数,醒番果时重有果美艳靓卿姐同小花,
6 N% R1 U: n) t* s0 J+ _4 i

黃德輔 發表於 2014-10-27 10:41
" P! r  D8 n  x  |4 a9 j9 Z+ V今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀, ...

7 ?0 d# _$ \5 I4 |* f  _4 q黃兄說得對!做人有時傻傻下都係好既!最好係唔對路時就霎霎下,岩岩好時又正常番,咁就好喇!

金燕子 發表於 2014-10-28 00:21
! a: R2 b3 m. o9 w# Q  W皇兄呀,duck duck duck, 無問题,等我叫龙兒燒多隻,私人醒嘅,

; k* Z; _+ K2 THa! Ha! 謝  皇姐!

楊超然 發表於 2014-10-31 22:09 + ~  r  U' U; ~$ Z- O
黃兄說得對!做人有時傻傻下都係好既!最好係唔對路時就霎霎下,岩岩好時又正常番,咁就好喇! ...
3 h2 I' u8 e  T! C
星期六在會期,方文正唱蝶影紅梨記,去趙汝州,對住個姑娘都唔知佢想點,只有自然自語:係呀  !我而家真係有D儍儍地呀 !真係呀;我都係儍儍地嘅黃德輔呀

黃德輔 發表於 2014-11-1 00:19 9 ]+ @; ^% `8 Y# l9 _* D' Q
星期六在會期,方文正唱蝶影紅梨記,去趙汝州,對住個姑娘都唔知佢想點,只有自然自語:係呀  !我而家真 ...
; G, E9 L; ?0 a3 M' X  S" L5 a
黃兄呀!咁約埋阿趙汝州,三傻流浪上廣州,你話好帽?
5 i7 L0 d0 b* D/ ?; L

楊超然 發表於 2014-11-2 23:24 2 ~9 J) O5 p7 d- V( {
黃兄呀!咁約埋阿趙汝州,三傻流浪上廣州,你話好帽?
, E* C; Q* m& a# \1 p" R* `
楊兄好上頭呀,尋晚飲左拔爛地加D乜乜多紅洒,加埋叫你數數D街燈嘅金皇姐,咁唔係就就就三㣭! 楊兄好煮意呀,經典三儍而家冇得睇,唯有伺基坐,自己睇係囉。

黃德輔 發表於 2014-11-3 00:18 # _) i3 G  Q  O6 K8 F. S' J
楊兄好上頭呀,尋晚飲左拔爛地加D乜乜多紅洒,加埋叫你數數D街燈嘅金皇姐,咁唔係就就就三㣭! 楊兄好煮意 ...
) b' C5 H! \2 i8 o6 c3 x
黃兄你好!
; m6 O7 J# e$ v% p, h/ W( N/ S6 B請恕愚弟久久未能回覆。抱歉!抱歉!1 O$ \. Q8 i8 u$ F5 @1 F; c. `. Z
愚弟呢排做左本地帶街,為因四方友好,咁橋輪流前來香港辦公、渡假。一時間不知帶他們去邊庶行街,真係拗曬頭!
0 E/ o0 f5 l8 e' x) H2 S: G5 g好在香港依家多左幾個新景點:金鐘、銅鑼灣和旺角,係新成立之文化村落。真係咁大個人,從未試過企係天橋頂,大馬路中心呢D咁既角度泥睇香港。奇哉!奇哉!3 N/ Y+ h8 N+ _- P5 ]- i# \
下星期又有泰國團要帶,但係睇怕呢D文化村落,都唔知捱唔捱得過矣!
& \% E6 B7 D1 I

楊超然 發表於 2014-11-16 21:38 0 {! K) X* w: l# `, `6 x
黃兄你好!
; Q9 g* F9 }' V) a# h* R  A請恕愚弟久久未能回覆。抱歉!抱歉!
" I0 S" Z4 ~% E) F. h+ [  h愚弟呢排做左本地帶街,為因四方友好,咁橋輪流前來香港 ...

. _- J, X5 q$ R" b( C( _( }: z! F: o4 u6 c) {7 s, q
楊兄呀 !世事如棋局局新,如果兩個月前,任你估壹萬玖仟柒次,至多唔係壹兩幢友。㸃知 傻傻更更咁,傻嚇傻嚇咁,唔知邊度咁多傻佬呢 !可能就嚟有一日D傻佬突然走清光,但係又話唔定,野草燒不儘,三傻又嚟過,哈哈哈,輸完又嚟睹過 ! 澳門旅行團帶街好好揾呀

黃德輔 發表於 2014-11-16 23:36 $ \; H" a$ g# l, k* R. s. l, r
楊兄呀 !世事如棋局局新,如果兩個月前,任你估壹萬玖仟柒次,至多唔係壹兩幢友。㸃知 傻傻更更 ...

. K* f7 i" A: `6 H' W黃兄呀:既然咁多傻佬,快快搵番  皇姐泛雷,吩咐龍兒,大規模咁泥製作燒鵝。但凡傻既,都請佢地吃燒鵝。咁天下就太平D,人又開心D,唔駛日日焗住要睇要聽果班疑似人形之物體,在口嗡嗡,最慘係聽完左佢哋講,都唔敢明白住,皆因愚弟唔係佢哋肚裡面條蟲!