粵曲交流網

學以致用。 []

小妹預訂一隻龍火燒鴨.

Annie 發表於 2014-10-18 00:49 " A8 N6 i9 W8 m  _& v& p, b( @
小妹預訂一隻龍火燒鴨.

" k( A0 A$ a" |/ q. g. R
3 U9 s% `( E$ ^7 R" d: b1 i金皇姐的龍火燒鴨名不虛傳, Annie 曲友果然識貨,老幼無欺,百年老店,而且不二價。哈 哈 哈,這幾個字,而家都怕好小人用架啦。有冇聽過? (人人得而食之)可也

今天小弟又想向金燕子皇姐改定一隻 (龍火燒鵝)至啱,應該更好食,亦啱晒數。 因為眾人皆宜食之者也

黃德輔 發表於 2014-10-18 16:00
  d" O9 ~. ]$ t; y9 O金皇姐的龍火燒鴨名不虛傳, Annie 曲友果然識貨,老幼無欺,百年老店,而且不二價。哈 哈 哈,這幾個字 ...

" s& K# e, ]* x; b/ Y6 V百年老店,而且不二價. 保濟丸.

Annie 發表於 2014-10-24 23:23
+ F6 b' K) h1 G3 I& r& C7 r百年老店,而且不二價. 保濟丸.

! n8 y1 W$ e3 M- ^( T3 a6 \# _0 M, ?0 P. c3 |
Annie曲友,猜得對,還有童叟無欺。就欠奉。

黃德輔 發表於 2014-10-24 23:59
% V8 o& h  @* K) j- l# \* n$ s  uAnnie曲友,猜得對,還有童叟無欺。就欠奉。

) K% e8 ]; h) n0 O正是.

金燕子 發表於 2014-10-16 00:05
, \& ~# C; f/ d6 L7 {& T皇兄呀,上吓网啦,大家倾下計,心情会好d嘅,等皇姐叫龙兒整隻燒鴨比大家食啦,  ...

9 a! _# y# n/ k0 ^4 F9 I3 V皇姐呀!衷心感謝  皇姐關懷!有燒鴨喫,快樂指數隨即升番,平衡了近排抑鬱情緒不少。再謝過  皇姐!

黃德輔 發表於 2014-10-18 17:32 ) c3 W  w$ ]0 x6 O. ]! m! G
今天小弟又想向金燕子皇姐改定一隻 (龍火燒鵝)至啱,應該更好食,亦啱晒數。 因為眾人皆宜食之者也 ...

" X& s4 B2 u6 U皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔都有得唱:「邊個話我傻,要請我食燒鵝!」7 z: B; n# p) j5 R) b

楊超然 發表於 2014-10-27 01:22
  q9 W& N: X9 G皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔 ...

9 I( ]' B- U" \4 W3 n) J今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀,瞓左好奈啦,起身小解決囉

楊超然 發表於 2014-10-27 01:22
6 @6 d8 ~1 k' O! V/ K, T皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔 ...
* f/ X4 d- D" [
皇兄呀,duck duck duck, 無問题,等我叫龙兒燒多隻,私人醒嘅,
. P+ ?. j% N! {; e+ a

黃德輔 發表於 2014-10-27 10:41
% b3 j9 K6 B& W( P今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀, ...

/ J5 {8 [. q. V. W! @* n$ Z無問题,唔系做無号数,醒番果时重有果美艳靓卿姐同小花,
3 K- t. D, D) ~5 x$ U1 v

黃德輔 發表於 2014-10-27 10:41 ; q" g7 n) ^% A! `* M& M. e
今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀, ...
2 S- V) m& I, l: ?0 r
黃兄說得對!做人有時傻傻下都係好既!最好係唔對路時就霎霎下,岩岩好時又正常番,咁就好喇!

金燕子 發表於 2014-10-28 00:21
6 i1 |( a6 t; h  G( J2 o皇兄呀,duck duck duck, 無問题,等我叫龙兒燒多隻,私人醒嘅,
4 v; C, E  O5 b
Ha! Ha! 謝  皇姐!

楊超然 發表於 2014-10-31 22:09
( v6 s2 D8 T/ R# _: `$ F2 e7 r黃兄說得對!做人有時傻傻下都係好既!最好係唔對路時就霎霎下,岩岩好時又正常番,咁就好喇! ...
/ l2 n) C- m5 l7 w9 _- @, [. R+ X
星期六在會期,方文正唱蝶影紅梨記,去趙汝州,對住個姑娘都唔知佢想點,只有自然自語:係呀  !我而家真係有D儍儍地呀 !真係呀;我都係儍儍地嘅黃德輔呀

黃德輔 發表於 2014-11-1 00:19 5 z4 o, w% I2 e7 x
星期六在會期,方文正唱蝶影紅梨記,去趙汝州,對住個姑娘都唔知佢想點,只有自然自語:係呀  !我而家真 ...

2 [, Y5 `3 K/ h黃兄呀!咁約埋阿趙汝州,三傻流浪上廣州,你話好帽?
: {- k7 z# T1 p4 n- g/ v4 N

楊超然 發表於 2014-11-2 23:24
+ c! n# e( X6 O7 F9 i. {4 X1 ^黃兄呀!咁約埋阿趙汝州,三傻流浪上廣州,你話好帽?

( G/ W5 C# ?5 J! x) X楊兄好上頭呀,尋晚飲左拔爛地加D乜乜多紅洒,加埋叫你數數D街燈嘅金皇姐,咁唔係就就就三㣭! 楊兄好煮意呀,經典三儍而家冇得睇,唯有伺基坐,自己睇係囉。

黃德輔 發表於 2014-11-3 00:18
' S# E, U, j3 n3 F5 e1 l; N楊兄好上頭呀,尋晚飲左拔爛地加D乜乜多紅洒,加埋叫你數數D街燈嘅金皇姐,咁唔係就就就三㣭! 楊兄好煮意 ...
# e: L3 W7 x0 E) k' f
黃兄你好!1 t1 w2 T9 T3 s8 D+ v/ z
請恕愚弟久久未能回覆。抱歉!抱歉!
4 s4 z3 M) \: O愚弟呢排做左本地帶街,為因四方友好,咁橋輪流前來香港辦公、渡假。一時間不知帶他們去邊庶行街,真係拗曬頭!: p& _* G# \9 L8 [- P
好在香港依家多左幾個新景點:金鐘、銅鑼灣和旺角,係新成立之文化村落。真係咁大個人,從未試過企係天橋頂,大馬路中心呢D咁既角度泥睇香港。奇哉!奇哉!
  r$ e* e  m& g0 O6 ]下星期又有泰國團要帶,但係睇怕呢D文化村落,都唔知捱唔捱得過矣!  x) T/ `0 S3 h: e2 d

楊超然 發表於 2014-11-16 21:38
" ?  a6 @3 ~2 H  a0 o5 W/ e4 M1 p黃兄你好!
( k( t: u& u$ y$ \9 c+ B9 s請恕愚弟久久未能回覆。抱歉!抱歉!1 x6 x; }+ E& Y, @" b0 {
愚弟呢排做左本地帶街,為因四方友好,咁橋輪流前來香港 ...
9 l/ m3 b) R9 X- h* c4 e3 x

& n: A8 W. k' V' S# W楊兄呀 !世事如棋局局新,如果兩個月前,任你估壹萬玖仟柒次,至多唔係壹兩幢友。㸃知 傻傻更更咁,傻嚇傻嚇咁,唔知邊度咁多傻佬呢 !可能就嚟有一日D傻佬突然走清光,但係又話唔定,野草燒不儘,三傻又嚟過,哈哈哈,輸完又嚟睹過 ! 澳門旅行團帶街好好揾呀

黃德輔 發表於 2014-11-16 23:36
4 o- L  _7 a5 I. w5 h1 E楊兄呀 !世事如棋局局新,如果兩個月前,任你估壹萬玖仟柒次,至多唔係壹兩幢友。㸃知 傻傻更更 ...

/ A$ K4 `4 m- {5 Y黃兄呀:既然咁多傻佬,快快搵番  皇姐泛雷,吩咐龍兒,大規模咁泥製作燒鵝。但凡傻既,都請佢地吃燒鵝。咁天下就太平D,人又開心D,唔駛日日焗住要睇要聽果班疑似人形之物體,在口嗡嗡,最慘係聽完左佢哋講,都唔敢明白住,皆因愚弟唔係佢哋肚裡面條蟲!