粵曲交流網

學以致用。 []

小妹預訂一隻龍火燒鴨.

Annie 發表於 2014-10-18 00:49 ( B# m' u# D/ e2 v% I$ j6 ^) I
小妹預訂一隻龍火燒鴨.

, _0 Q0 A& n2 }  n: Y1 Q6 Z, f, l
' n' S9 p% A# |, h+ n2 K0 v% L金皇姐的龍火燒鴨名不虛傳, Annie 曲友果然識貨,老幼無欺,百年老店,而且不二價。哈 哈 哈,這幾個字,而家都怕好小人用架啦。有冇聽過? (人人得而食之)可也

今天小弟又想向金燕子皇姐改定一隻 (龍火燒鵝)至啱,應該更好食,亦啱晒數。 因為眾人皆宜食之者也

黃德輔 發表於 2014-10-18 16:00 4 u4 Q! a& s* ?& k3 P5 ?) h" p
金皇姐的龍火燒鴨名不虛傳, Annie 曲友果然識貨,老幼無欺,百年老店,而且不二價。哈 哈 哈,這幾個字 ...
  K/ M. v3 ?( W: q$ }  V
百年老店,而且不二價. 保濟丸.

Annie 發表於 2014-10-24 23:23
$ O# K& }, K; g' g: \+ f4 X百年老店,而且不二價. 保濟丸.

. b. d: ^7 g8 \8 f  |0 d1 h# e( I, O" L7 E4 V/ R
Annie曲友,猜得對,還有童叟無欺。就欠奉。

黃德輔 發表於 2014-10-24 23:59
* P# W2 S/ ?& Z6 E3 d6 T0 L4 zAnnie曲友,猜得對,還有童叟無欺。就欠奉。
2 S, D( ~+ k  B8 l' G& I! g9 P: {* P
正是.

金燕子 發表於 2014-10-16 00:05
" C, M4 T6 B. |6 W9 M$ b皇兄呀,上吓网啦,大家倾下計,心情会好d嘅,等皇姐叫龙兒整隻燒鴨比大家食啦,  ...
+ y) L) O/ l- z# O" b# _8 p" s
皇姐呀!衷心感謝  皇姐關懷!有燒鴨喫,快樂指數隨即升番,平衡了近排抑鬱情緒不少。再謝過  皇姐!

黃德輔 發表於 2014-10-18 17:32
) h  L# B. F( k4 D* G今天小弟又想向金燕子皇姐改定一隻 (龍火燒鵝)至啱,應該更好食,亦啱晒數。 因為眾人皆宜食之者也 ...
# J- F6 g8 C  w& P9 P" C
皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔都有得唱:「邊個話我傻,要請我食燒鵝!」
' G* y6 K% h/ H8 h( a  U& O

楊超然 發表於 2014-10-27 01:22
. v2 m; E4 q; O. v9 W8 B皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔 ...

( p2 ~5 C* P) z! L/ G- A. y今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀,瞓左好奈啦,起身小解決囉

楊超然 發表於 2014-10-27 01:22
2 _9 c+ o9 V+ a7 ?' e+ d皇姐呀!皇弟趁火打劫,既然  黃兄改訂一隻 (龍火燒鵝),咁可唔可以順手燒多隻過我。因為,我傻囉!歌仔 ...

( H2 E. o6 i+ A0 f6 r, L3 q皇兄呀,duck duck duck, 無問题,等我叫龙兒燒多隻,私人醒嘅,
3 d/ ?# y1 g' U6 I  N7 c* G

黃德輔 發表於 2014-10-27 10:41 - ^7 d- @- L# g3 Q3 O4 \
今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀, ...

3 Z( g4 Q% k' Y" M無問题,唔系做無号数,醒番果时重有果美艳靓卿姐同小花,& K; o+ G7 E9 C& b  d/ y7 E% |

黃德輔 發表於 2014-10-27 10:41 2 n# K  C; B- \7 A8 Q) v6 q7 X& k
今時今日最好學趙汝州扮傻納福,紅蝴蝶,藍蝴蝶,咁就快樂無邊,或者唱番支傻仔㓊房,係好介紹超然兄呀, ...

2 }: q9 _) S" {3 e# ~黃兄說得對!做人有時傻傻下都係好既!最好係唔對路時就霎霎下,岩岩好時又正常番,咁就好喇!

金燕子 發表於 2014-10-28 00:21
# @, g6 f$ a' m5 N8 F皇兄呀,duck duck duck, 無問题,等我叫龙兒燒多隻,私人醒嘅,
& [' M* C1 s1 f7 g5 k
Ha! Ha! 謝  皇姐!

楊超然 發表於 2014-10-31 22:09 ) Z& O* H& v, H. B7 Q
黃兄說得對!做人有時傻傻下都係好既!最好係唔對路時就霎霎下,岩岩好時又正常番,咁就好喇! ...
+ [6 F3 N- W- G
星期六在會期,方文正唱蝶影紅梨記,去趙汝州,對住個姑娘都唔知佢想點,只有自然自語:係呀  !我而家真係有D儍儍地呀 !真係呀;我都係儍儍地嘅黃德輔呀

黃德輔 發表於 2014-11-1 00:19 1 O7 ^+ V% I! _" l* Z# x
星期六在會期,方文正唱蝶影紅梨記,去趙汝州,對住個姑娘都唔知佢想點,只有自然自語:係呀  !我而家真 ...

6 B  {- x. V& L- M7 ?! s: u4 {黃兄呀!咁約埋阿趙汝州,三傻流浪上廣州,你話好帽?0 V5 M& d' X7 L+ Z) A

楊超然 發表於 2014-11-2 23:24 3 m1 d1 k' [" h1 h
黃兄呀!咁約埋阿趙汝州,三傻流浪上廣州,你話好帽?

% o6 B1 d7 j( Y6 B# u4 q) p5 z楊兄好上頭呀,尋晚飲左拔爛地加D乜乜多紅洒,加埋叫你數數D街燈嘅金皇姐,咁唔係就就就三㣭! 楊兄好煮意呀,經典三儍而家冇得睇,唯有伺基坐,自己睇係囉。

黃德輔 發表於 2014-11-3 00:18 9 t8 `- G) [# y8 U
楊兄好上頭呀,尋晚飲左拔爛地加D乜乜多紅洒,加埋叫你數數D街燈嘅金皇姐,咁唔係就就就三㣭! 楊兄好煮意 ...
$ }6 J# G6 D4 e, @5 W
黃兄你好!
1 f7 V9 Y  M! G8 ~  U請恕愚弟久久未能回覆。抱歉!抱歉!
( w5 L4 S1 I4 O6 \& m5 e愚弟呢排做左本地帶街,為因四方友好,咁橋輪流前來香港辦公、渡假。一時間不知帶他們去邊庶行街,真係拗曬頭!; S3 G4 K0 q% w9 Q$ J- g& Q9 b7 o
好在香港依家多左幾個新景點:金鐘、銅鑼灣和旺角,係新成立之文化村落。真係咁大個人,從未試過企係天橋頂,大馬路中心呢D咁既角度泥睇香港。奇哉!奇哉!
/ n& t/ K: @" Y下星期又有泰國團要帶,但係睇怕呢D文化村落,都唔知捱唔捱得過矣!% e; E# s# d" @1 S6 u& i* O, Y

楊超然 發表於 2014-11-16 21:38 ; v, M4 ^2 z4 i5 `+ Z* M
黃兄你好!
" u* m3 M5 y1 Q' |. s* r. e請恕愚弟久久未能回覆。抱歉!抱歉!
, p( R. `: F9 ^, s愚弟呢排做左本地帶街,為因四方友好,咁橋輪流前來香港 ...

/ k: K1 t' m7 g0 o, F: [. G# Z/ ]( L- h4 T$ g- `# ]9 ~' r
楊兄呀 !世事如棋局局新,如果兩個月前,任你估壹萬玖仟柒次,至多唔係壹兩幢友。㸃知 傻傻更更咁,傻嚇傻嚇咁,唔知邊度咁多傻佬呢 !可能就嚟有一日D傻佬突然走清光,但係又話唔定,野草燒不儘,三傻又嚟過,哈哈哈,輸完又嚟睹過 ! 澳門旅行團帶街好好揾呀

黃德輔 發表於 2014-11-16 23:36 2 H, ~+ F' ?- p/ Q7 l) m
楊兄呀 !世事如棋局局新,如果兩個月前,任你估壹萬玖仟柒次,至多唔係壹兩幢友。㸃知 傻傻更更 ...
- F1 T: S! g1 Y. e' ?
黃兄呀:既然咁多傻佬,快快搵番  皇姐泛雷,吩咐龍兒,大規模咁泥製作燒鵝。但凡傻既,都請佢地吃燒鵝。咁天下就太平D,人又開心D,唔駛日日焗住要睇要聽果班疑似人形之物體,在口嗡嗡,最慘係聽完左佢哋講,都唔敢明白住,皆因愚弟唔係佢哋肚裡面條蟲!